דילוג לתוכן

מומי רחם נפוצים

מומי רחם הם עיוותים או בעיות מולדות במבנה הרחם. אמנם מומי רחם נפוצים לא תמיד יגרמו לבעיות מיידיות, אך הם עשויים להשפיע על יכולת ההתעברות, להוביל להפלות חוזרות או לגרום לבעיות גינקולוגיות נוספות. חשוב להבין מהם המומים הנפוצים ברחם, איך ניתן לאבחן אותם וכיצד ניתן לטפל בהם.

מומי רחם נפוצים

המומים ברחם מתחלקים למספר סוגים, כל אחד מהם משפיע בצורה שונה על יכולת ההתעברות והתפתחות ההיריון. המומים הנפוצים ביותר כוללים את:

רחם דו-קרני: מצב שבו הרחם מחולק לשניים. מצב זה עשוי להוביל לקושי בהתעברות ולסיכון מוגבר להפלות.

רחם חד קרני: רחם בו קיימת רק קרן אחת. גם מצב זה עשוי להקשות על ההתעברות וגורם לרוב לבעיות בהיריון.

מחיצה ברחם: תוצאה של חיבור בין חלקי הרחם בצורה לא תקינה, מצב אשר יכול להוביל להפלות חוזרות.

סימנים למומי רחם

מומי רחם לא תמיד גורמים לתסמינים ברורים, אך ישנם מספר סימנים שיכולים להעיד על בעיה ברחם. סימנים אלו כוללים:

  1. הפלות חוזרות: נשים עם מומי רחם עשויות לסבול מהפלות חוזרות, במיוחד בשלבים המוקדמים של ההיריון. במקרה של הפלות חוזרות, מומלץ לפנות לגניקולוג ולבצע את הבדיקות הנדרשות לאבחון.
  2. בעיות בהיריון: נשים עם מומי רחם עלולות להתקשות בשמירה על היריון מלא. הדבר נובע בדרך כלל מבעיות במבנה הרחם שגורמות להפלות חוזרות, לידות מוקדמות ופגות ומנחים לא תקינים של העובר לקראת סוף ההיריון
  3. כאבים באגן: מומי רחם יכולים לגרום לכאבים באגן או כאבי מחזור. כאבים אלו יכולים להיגרם כתוצאה ממבנה הרחם שאינו תקין.
  4. קושי בהשגת הריון: בעיות ברחם יכולות להקשות על ההתעברות ולגרום לבעיות פוריות.
מומי רחם נפוצים - סימנים מוקדמים ודרכי טיפול

אבחון מומי רחם

הדרך היעילה ביותר לאבחן מומי רחם היא באמצעות בדיקות אולטרסאונד גניקולוגיות. אולטרסאונד מאפשר לראות את מבנה הרחם בצורה ברורה, ויכול להצביע על מומים כמו רחם דו-קרני, מחיצה ברחם או בעיות מבניות אחרות. כמו כן, ניתן לבצע היסטרוסקופיה (הכנסת מצלמה לרחם) כדי לבחון את חלל הרחם בצורה מעמיקה יותר. במקרים של קושי בהשגת היריון, יש לבצע את הבדיקות האולטרסוניות כחלק מהאבחון הגניקולוגי הכללי.

טיפולים במומי רחם

למומי רחם ניתן למצוא טיפול בהתאם לסוג המום ולחומרתו. כאשר מדובר במום קל, ייתכן שלא יידרש טיפול כלל. עם זאת, מומי רחם עשויים להשפיע על בריאות האישה על יכולת ההתעברות וחוסר יכולת להשלים היריון מלא (הפלות ולידות מוקדמות). הטיפולים העיקריים כוללים:

  1. טיפול כירורגי: במקרים של מחיצה ברחם, יתכן שיהיה צורך בניתוח על מנת לתקן את המבנה. חיתוך המחיצה ברחם יכולים לשפר את הסיכויים להיריון מוצלח.
  2. מעקב במהלך ההיריון: אם אובחן מום ברחם, חשוב לבצע מעקב רפואי צמוד במהלך ההיריון. מעקב זה עשוי לכלול בדיקות אולטרסאונד תכופות על מנת לוודא שהעובר מתפתח כראוי.
  3. לידה בניתוח קיסרי: במקרים של מומים חמורים ברחם, ייתכן שהלידה תהיה כירורגית והניתוח הקיסרי יהיה האופציה המועדפת, על מנת להימנע מסיבוכים במהלך הלידה.

צרו איתנו קשר

מאמרים נוספים באתר

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הינו:

050-5569699