דילוג לתוכן

הכנה לדיקור מי שפיר

דיקור מי שפיר הוא בדיקה פולשנית הנעשית במהלך ההיריון לצורך אבחון גנטי ומחלות כרומוזומליות בעובר. במהלך הבדיקה, נלקחת דגימה ממי השפיר המקיפים את העובר, על מנת לבדוק את תקינותו הגנטית. בדיקה זו נעשית לרוב כאשר קיימת אינדיקציה רפואית או במקרה שבו נדרשת אבחנה מדויקת של מומים גנטיים בעובר. במדריך זה נפרט כיצד להתכונן לבדיקת דיקור מי שפיר, כולל הנחיות והוראות הכנה שמומלץ לדעת מראש.

הבנת מטרת הבדיקה

דיקור מי שפיר מתבצע כאשר יש צורך לבדוק את בריאות העובר מבחינת מחלות גנטיות או כרומוזומליות. הבדיקה מאפשרת לאתר בעיות כמו תסמונת דאון, מחלות גנטיות שונות ואחרים. את הבדיקה מבצע רופא נשים מומחה בתחום. הבדיקה נעשית בין השבועות 17 ל 22 + 6 להיריון, אם כי ניתן לבצע אותה גם בשבועות מאוחרים יותר.

הכנה לבדיקה - מה להביא ומה לעשות

לקראת בדיקת דיקור מי שפיר, ישנן מספר הוראות והמלצות שחשוב להקפיד עליהן כדי להבטיח את הצלחתה של הבדיקה ולמנוע סיבוכים אפשריים.

שיחה עם הרופא: לפני הבדיקה, חשוב מאוד לדבר עם הרופא המומחה ולהציג את כל השאלות שיש לך. על הרופא להסביר את מטרת הבדיקה, תהליך הבדיקה, סיכונים אפשריים ואופציות טיפוליות לאחר קבלת התוצאות. אל תהססי לשאול את כל השאלות שעולות בליבך.

בדיקה רפואית מקדימה: מומלץ לבצע בדיקת אולטרסאונד שתדגים את מיקום העובר ברחם לפני הבדיקה.

מה להביא לבדיקה: עליך להגיע עם כרטיס רפואי, הכולל את סוג הדם, תעודת זהות ו/או פרטי ביטוח רפואי. חשוב לדעת האם יש לך אלרגיות כלשהן או היסטוריה של בעיות רפואיות שיכולות להשפיע על ביצוע הדיקור. כדאי להביא גם משהו לאכול לאחר הבדיקה, כיוון שיש נשים שמרגישות חולשה לאחריה.

איך להתכונן לבדיקת דיקור מי שפיר - מדריך למטופלת

הוראות רופא והכנה פיזית

על המטופלת להקפיד על הוראות הכנה מקדימות שניתנות לה לפני ביצוע הבדיקה:

הימנעות מתרופות מסוימות: יש להפסיק שימוש בתרופות מסוימות לפי הוראת הרופא, במיוחד אם מדובר בתרופות נוגדות קרישה כמו אספירין או קלקסן. כדאי לשוחח עם הרופא על כל תרופה שאת נוטלת.

איך מתבצע דיקור מי שפיר

הבדיקה מבוצעת תחת הנחיית אולטרסאונד (US), על מנת לאתר את המיקום המדויק של העובר ומי השפיר, ולהימנע מחדירה לאזורי סכנה. הרופא יבצע ניקוב קטן באמצעות מחט דקה ויוציא כמות זעירה של מי השפיר לצורך בדיקה גנטית. מדובר בהליך קצר ונעשה תחת השגחה רפואית מלאה.

הבדיקה נמשכת כ-20 דקות, ולאחריה תתבקשי לנוח במרפאה במשך 30-60 דקות. בסיום הבדיקה תתבקשי לחזור לביתך ולמנוע פעילות פיזית מאומצת למשך 3 ימים. ייתכן ותתבקשי לביצוע מעקב אולטרסונוגרפי לאחר הבדיקה.

סיכונים והוראות בטיחות

כמו כל פרוצדורה פולשנית, גם בדיקת דיקור מי שפיר כרוכה בסיכון מסוים. הסיכון המשמעותי ביותר הוא הפלה ספונטנית בעקבות דימום או זיהום. עם זאת, סיכון זה נמוך יחסית (כ-0.1%). במקרה של דימום, חום, כאבים עזים או תסמינים חריגים, יש לידע מיד את הרופא המבצע, לרוב תופני על ידו למיון נשים.

איך לבחור את זמן ביצוע הדיקור

למרות שברוב המקרים בדיקת מי השפיר מתבצעת בין השבועות 17 ל 22 + 6, יש לנקוט משנה זהירות לגבי עיתוי הביצוע. ייתכן שיהיה עלייך לבחור בין דיקור מוקדם לדיקור מאוחר, תלוי בשיקולים גנטיים ולאחר התייעצות עם הרופא המטפל והרופא המבצע את הבדיקה.

מה קורה לאחר בדיקת דיקור מי שפיר

לאחר הבדיקה, תקבלי את תוצאות הבדיקות תוך כשבועיים עד חודש ימים. תוצאות אלו יכללו את המידע לגבי התקינות הגנטית של העובר, אם ישנה תסמונת גנטית כלשהי או מומים גנטיים. חשוב לשוחח עם הרופא על הממצאים ולהבין את ההשלכות האפשריות של כל תוצאה, לרוב האישה תופנה לייעוץ גנטי על מנת לקבל תמונה שלימה לגבי הממצאים.

צרו איתנו קשר

מאמרים נוספים באתר

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הינו:

050-5569699